Szobafoglalás / ajánlatkérés
Mountain Rest Panzió
Érkezés:
Elutazás:
Vendégek:
2 felnőtt
Felnőtt:
Gyermekek:
Promóciós kód:
Bezár
Foglalás
Bezár

Medveles Tusnádfürdőn

Köztudott, hogy minden Tusnádfürdőre érkező turista medvét szeretne látni. Eldöntöttük, hogy mi biztonságos, kulturált körülményeket biztosítunk a medvét látni akaró érdeklődőknek a medvével való találkozáshoz.

Szeretnénk, ha nem a kukákból ételmaradékot csenni kényszerülő hajléktalan koldus medvével szelfiznének a vakmerő, testi épségüket kockáztató turisták. Világ színvonalú vadmegfigyelőből megfigyelni a Kárpátok királyát, teljes pompájában a saját tróntermében felemelő élmény.

A tusnádfürdői medvelesünk 2017 májusa óta nagy sikerrel üzemel. Máté Bence a világhírű természetfotós és vadmegfigyelő les tervező több éves kutató munka után döntött e vadregényes erdei tisztás mellett. A helyszín kiválasztásánál és tervezésnél fontos szempont volt, hogy tökéletes fotókat lehessen készíteni a lesből. Bence megálmodott egy korszerű minden mai igénynek megfelelő lest, kifejezetten erre a helyszínre tervezve.

A zárt, fedett, kifejezetten erre a célra kialakított biztonságos lesből, nagy üvegablakokon keresztül, esős idő esetén is kényelmesen lehet a medvéket megfigyelni és fotózni saját természetes környezetükben.

Bár a les turista lesként funkcionál, azaz a program a turisták igényeihez igazodik, de garanciával állíthatom, hogy fotós szempontból is a legjobb medveles Erdélyben és talán az egész világon. Oda figyeltünk a tervezésnél és a kivitelezésnél, hogy amatőr, hobbi fotósok is kiváló képeket tudjanak készíteni innen.

Ebben a lesben, egy időben akár 20 embernek is kellemes szórakozást tudunk biztosítani. Sokan mind két lesünket kipróbálják. Egyik nap az egyiket, másnap a másikat. A program, sötétedés előtt két órával indul, így nagyon jól összeegyeztethető egyéb turista programokkal. Például egy Szent Anna tavi és Mohos tőzegláp látogatással, amit a térségbe érkező turisták egyike sem szokott kihagyni. De egy szekeres piknikezéssel vagy Csiki sörgyár látogatással is jól párosítható.

Ehhez a lesünkhöz a túra Tusnádfürdőről, a vasútállomás elől szokott indulni. A csoport létszámától és az időjárástól függően Terepjáróval, vagy hagyományos parasztszekérrel közelítjük meg a lest. A szekér a vasútállomástól 500 méterre az erdei úton várakozik. Ezt az utat gyalog szoktuk megtenni. Fél órás szekerezés után a lest egy újabb 300 méteres sétával közelítjük meg. Mivel a túra a természetben zajlik érdemes felkészülni egy esetleges záporra, esernyővel, vagy esőkabáttal.

Gyertek és nézzétek meg a székelyföldi erdők királyát, a tróntermében, teljes pompájában.

A találkozóhely a vasútállomás Tusnádfürdőn az egyetlen működő benzinkúttól 80 méterre van. A kútkezelők szívesen útba igazítanak, ha nem találod az állomást.